2003. december

Jó év volt!

 

     Elégedetten zárjuk az évet. Közel 30 külföldi gálán és 10 itthoni rendezvényen vettek részt ökölvívóink, ami gazdaságilag segítette talpon maradásunkat. Klubunk megerősödött pár tehetséges ökölvívóval, akik reményeink szerint 2004-ben már bizonyítani tudnak. Reméljük, hogy jövőre több szervezéssel tudjuk megörvendeztetni nézőinket.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani ökölvívóinknak, támogatóinknak, nézőinknek, és minden honlap látogatónak – nyilatkozta Rácz György, az Unio Box Team vezetője.

 

Sikerekben, eredményekben gazdag  boldog új évet kívánok!

 

 

2003. május

Szerződés lemondva...

 

 

     Azonnali hatállyal lemondta Herczeg László és Unio-s managmentje az angol VB címmérkőzés alkalmából Olaf Schröderrel kötött szerződést.

Ez a szerződés nem szolgálta Herczeg managelését sem a londoni címmérkőzésen, sem a jövőt illetően...

Kicsit későn vettük észre, hogy „megetettek” bennünket, ezért azonnal felmondtuk az egyoldalú szerződést – nyilatkozta Rácz György az Unio Box Team edző-managere. 

 

 

2003. április

 

 

     Utánpótlás csoportot irányít a szekszárdi Unio Box Team februári WBO kisvilágbajnoki kihívója Halász Gábor.

A saját maga által toborzott kis csapattal nagy szakmai hozzáértéssel foglalkozik Gábor, aki a Szekszárdiak első ökölvívói közé tartozik.

Persze ez nem akadályozza saját felkészülését, mert az más időpontban és teljesen más jellegű mérkőzésekért zajlik.

 

     A hét végi Universumos rendezvényen ( április 26. Swerin) ketten is részt vesznek az Uniosok közül. Meleg V. a makulátlan rekordú (15 +) Kotelnikkel fog bokszolni, míg Stoica az orosz származású Sidorenkóval találkozik.

 

 

 

2003. április

Herczeg Ibizán

 

     Ibizára utazik szerdán feleségével az Uniosok IBF kisvilágbajnoka, Herczeg László. Miután nem sikerült elhódítania a WBF világbajnoki címet Londonban, egy nagyon kemény mérkőzés után, bizonyára jól fog esni pár nap a „nap alatt”. Miután hazatér, elkezdi a felkészülést az IBF címvédő mérkőzésre.

     Tovább menetel az Unio Box Team super bantam súlyú versenyzője Popa Aurél is, aki pénteken este pontozásos győzelmet aratott az olasz Emiliano Salvini ellen. Nagy csoda, hisz mindenki tudja, hogy külföldön nehéz pontozással nyerni hazai versenyző ellen, Olaszországban pedig komoly bravúrra van szükség ehhez... 

 

 

2003. április

Herczeg újabb címmérkőzése

 

     Újabb címmérkőzést bokszolnak az Unio-sok, ugyanis április 12-i Matchroom által szervezett mérkőzésen ott lesz Herczeg László (15 győzelem – 8 KO, 1 vereség), aki ez alkalommal a WBF Világbajnoki címéért bokszol.

Ellenfele Ted Bumi,  a kongói származású  bunyós, aki az 50%-os kiütési  arányával valószínű, hogy nem a szállodai portások közé tartozik.....

Persze Herczeget sem kell félteni, ugyanis 2002 októberében nyert IBF Interkontinentális övét, -amit kiütéssel szerzett meg az olasz bajnoktól- még senki nem akarta eddig megszerezni Tőle.

Igaz, hogy itt egy súlycsoporttal feljebb bokszol, kisváltósúlyban, de  remélhetően nem jön közbe semmi probléma, és a feladathoz méltóan tud majd helytállni.

     Az Unio-sok Team-je jövő héten utazik Londonba a címmérkőzésre, de a többi csapattárs sem unatkozik, ugyanis eközben Németh Ottó, Meleg V. és  Popa Aurél Olaszországban mérkőznek.

 

 

2003. március

 

 

     Nem tétlenkedtek az utóbbi hetekben sem az Uniosok. Négyen (Zabó Gyula, Cristian Virtic, Balatoni Csaba és Németh Ottó) Olaszországban mérkőztek, ahol a kecskeméti Németh Ottó veteránként is megmutatta, hogy megfelelő felkészüléssel, sportolóhoz méltó életvitellel 30-on túl is lehet ragyogó mérkőzést produkálni. Alig maradt alul –2 ponttal- az Olasz Bajnok kihívó P. Ferrara ellen.

     Viszont nem szerepelt nagyon jól finnországi Interkontinentális címmérkőzésén Halász Gábor, aki sérülés miatt kikapott a 6. menetben a norvég Hanswol-tól. Mentségére legyen mondva, egy hét alatt nem igazán lehet ráhangolódni egy ilyen mérkőzésre, sem fizikailag, sem pszichikailag.

      Itthoni szervezésben (Szekszárdon) 3 újoncot is avattak (Stoika, Benke, Lurci) akik győzelemmel indítottak, nem is akár hogyan bokszolva. Nagyon jó teljesítményt nyújtottak, tehát lehet reményeket fűzni hozzájuk...

     Április elejére tervezzük a következő itthoni mérkőzést, ahol tervek szerint fellép a jelenlegi IBF kisvilágbajnok Herczeg László, és Halász Gábor is.

 

 

 

2003. január

Szezonnyitásra készülő Unio-sok

 

 

     Újabb ökölvívókkal bővült az Uniosok tábora. A három külföldi és négy budapesti magyar bunyós jelenleg orvosi vizsgálatait végzi, amely után sor kerülhet a szerződés aláírására.

A „régi motorosok” saját klubjuknál vagy Szekszárdon kezdték meg alapozó felkészülésüket a rövid időn belül sorra kerülő mérkőzésekre.

     Herczeg László a szekszárdiak Interkontinentális kisvilágbajnoka - aki az EBU ranglista 9. helyezettje – is készül a címvédésre, de tárgyalások folynak egy esetleges Európa Bajnoki kihívó mérkőzésen való részvételről is.

     Magyar Bajnoki címért szeretne bokszolni Halász Gábor, akinek eddigi mérlege (18 mérkőzésből 13 győzelem 7 KO) és profi életvitele feljogosítja erre. Kérdés, hogy Popovics Tamás utolsó szereplése után managemant-je lát-e még fantáziát benne…?

     Bevonult katonának Burányi László, aki szintén egyik klasszisa az Unio Boksz Team-nek. A tavalyi WBO kisvilágbajnoki kihívó ( 19 évesen! ), és persze Managere is szeretne mihamarabb túl lenni e kötelező és becsületbeli férfikötelezettségen, hogy azután teljes gőzzel folytathassa pályafutását.

     Szintén folytatja felkészülését Góman Dávid, a tavalyi év serdülő és kadet aranyérmese, vagyis magyar bajnok. Súlycsoportjában eddigi eredményei alapján az utánpótlás válogatott edzői is felfigyeltek rá, ami azt jelenti, hogy útlevelet kell készítenie, kezdődik a nemzetközi pályafutása is…

 

 

 

<< Előző                                                                                         Következő >>