2004. február 11.

Sikeres bajnoki mérkőzések!

 

     Jól kezdődött a profibox-élet a február 9-én rendezett gálán. A két Unio-s Burányi László és Halász Gábor remek teljesítménnyel mutatkozott be a szekszárdi közönségnek. Halász megnyerte a Magyar Bajnoki Címet a miskolci Kállai Zoltán ellen, Burányi pedig 10 menetben győzedelmeskedett a román Meleg Virgillel szemben. Tekintettel arra, hogy mindkét ökölvívó első végigbokszolt 10 menetes mérkőzésükön nem kis tempót diktálva olyan tétnél, mint a Magyar Bajnoki Cím –no meg a saját bőrük- nagyon jó próbatétel volt a további komoly mérkőzésekhez. Reméljük, a két fiatal még sok örömet fog szerezni a szekszárdi ökölvívást szerető közönségnek.

Eredmények:

Pehelysúly: Mészáros András vs Jozef Kubowski p.gy. 6 menetben

Kisváltósúly: Lurci Mircea vs Ivan Vavrecan       TKO 5 menetben

Nagyváltósúly: Zabó Gyula vs Gaspar Lucian     TKO 4 menetben

Félnehézsúly: Pap Adrián vs Huszka Attila          TKO 4 menetben

Nagyváltósúlyú Magyar-Nemzetközi Bajnoki Cím

Burányi László vs Meleg Virgil      p.gy. 10 menetben

Félnehézsúlyú Magyar Bajnoki Cím

Halász Gábor vs Kállai Zoltán      p.gy. 10 menetben

 

                  

 

 

 

2004. január 29.

Megvan a program

 

     Kialakult a végleges program február 9-re. 2 pár amatőr mérkőzés nyitja majd a gálát, egyik a többszörös korcsoportos bajnok szekszárdi Góman Dávid, és a kaposvári Kuri Gábor.

Ezt követi 4 pár, 6x3 perces profi mérkőzés, olyan tapasztalt ökölvívókkal (Zabó Gyula, Mészáros, Popp, Lurci), akiktől nagyon éles csatákat várunk.

A félnehézsúlyú Halász Gábor (14 győzelem 7 KO, és 6 vereség), és a nagyváltó súlyú Burányi László (13 győzelem 5 KO, és 1 vereség a WBA Interkontinentális bajnoki címért) (mindketten szekszárdiak),első alkalommal mutatkoznak be hazai pályán címmérkőzésen, 10 menetben. Külföldön már mind a ketten bokszoltak interkontinentális címért.

Több „sztár” meghívottunk is van, hogy kik az majd a verseny helyszínén derül ki, a meglepetés kedvéért.

A rendezvény speakere az az ifj. Perutek János lesz, aki a TV 2-ből már ismert, és elismert ring bemondó.

Jegyek már elővételben a Sportcsarnokban kaphatók, 14 éven aluli diákoknak pedig a belépés ingyenes.

 

 

2004. január 24.

A jegyek elővételben már kaphatók

 

     Jól haladnak az előkészületek a Magyar Bajnoki és Nemzetközi bajnoki címmérkőzésre, amit a szekszárdi Sportcsarnokban tartanak február 9-én. Már megkezdték a jegyek elővételben árusítását (Szekszárd Keselyüsi út 3. Sportcsarnok), és minden jel arra mutat, hogy a rendezvény telt ház előtt zajlik majd.

Több meghívott is lesz a gálán, akik nevét a szervezők még nem árulták el. Ezzel is szeretnék fűszerezni a címmeccsek köré felépített rendezvényt.

 

 

2004. január 20.

Megegyeztek

 

     Megegyeztek a címmérkőzést vívók managerei a technikai és anyagi feltételekben, ami a februári gálát illeti. Innentől kezdve az edzők és ökölvívók feladata az utolsó hetekben a legjobb forma elérése.

 

 

2004. január 14.

Eldőlt, kivel bokszol Burányi

 

     Engedélyezte a Magyar Profi Liga a Magyar Nemzetközi Bajnoki Cím előmérkőzését Burányi Lászlónak. Ellenfele az a román Meleg Virgil lesz, aki többszörös Román Bajnoki címmel büszkélkedhet, több nemzetközi torna helyezettje, és nem utolsó sorban két győzelemmel is rendelkezik a debreceni Matolcsi József ellen. Jelenleg a román profi ranglista 2. helyezettje.

Nem lesz tehát könnyű dolga Burányinak, akinek 10 menetes mérkőzésen kell bizonyítania tudását azzal Meleggel szemben, aki végig bokszolta minden mérkőzését minden Európa klasszissal és minden európai ranglista helyezettel.

 

 

2004. január 10.

Halásznak megvan az ellenfele

 

     Az Unio Box Team elfogadta a Liga által Halász Gábor részére kijelölt ellenfelet. Ily módon Kállai Zoltánnal, a magyar ranglista 2. helyezettjével fog megküzdeni februárban a Magyar Bajnoki címért. Innen kezdve már csak az anyagi, technikai feltételekben kell megegyeznie a két csapat vezetőjének.

Nem bokszolhat Magyar Bajnoki címmérkőzést Burányi László, ugyanis csak a súlycsoport 2. és 4. helyezettje jogosult erre, mert Ők előbb jelentkeztek...

Mi ezt a szabályt is elfogadtuk...

Ezzel együtt nem marad mérkőzés nélkül Burányi. Talán már a jövő héten kiderül, kivel és milyen meccset fog vívni.

 

 

 

2004. január 8.

Címmeccsek Szekszárdon is!

 

     Pár napja a Magyar Profi Ligának címzett levelükben az Uniosok kérték két ellenfél kijelölését Burányi László és Halász Gábor részére a Magyar Bajnoki címért való összecsapásra. Az Unio Box Team managere Kalocsai Zoltánra gondolt Burányi részére, Halász Gábornak pedig Popovics Tamásra. Amennyiben ez nem lehetséges, más ellenfelek is szóba jöhetnek.

A mérkőzést február elején-közepén szeretnék megtartani Szekszárdon.

 

 

2004. január 5.

Újra munkában!

 

     Elkezdték az alapozást az Uniosok, ami nem lesz túl hosszadalmas, mert már február elején nemzetközi bajnoki címet bokszol a félnehéz súlyú Halász Gábor, nagyváltósúlyban pedig Burányi László a magyar bajnoki címért léphet szorítóba.

     A profikhoz igazol Góman Dávid többszörös amatőr utánpótlás bajnok, aki nagy valószínűséggel ugyancsak ezen a gálán debütál.

A hír azért érdekes, mert Dávid a maga 16 évével nem csak Magyarország, hanem Európa legfiatalabb (és egyik legtehetségesebb) profi ökölvívója lehet.

 

 

 

<< Előző